Gå till innehåll
SWESKATING
SWESKATING

Long Track: Ruddalen bjöd upp till fest när ungdoms-SM avgjordes

Mångfalden, idrottsglädjen och engagemanget var stort när ungdoms-SM (USM) avgjordes på Ruddalen i Göteborg i helgen. Det var förväntansfulla, motiverade och taggade aktiva som under fredagen intog isen, och tävlingarna bjöd på spänning, glädje och mycket olika känslor för alla involverade.

De aktiva antog utmaningen som Roger Bodin (ordförande Västsvenska Skridskoförbundet) gav de aktiva i sitt invigningstal: det viktigaste var att kämpa väl. Det tog ungdomarna fasta på och det var en härlig kämpa- och kompisanda som rådde. I ena ögonblicket tävlade man mot varandra för att några minuter senare heja på sin klubbkompis eller någon annan motståndare i tävlingen.

Det var många fina prestationer och spännande dueller i såväl USM som i WM-loppet (som avgjordes parallellt). De närmare 70 deltagarna från 10 olika föreningar bidrog till ett fint arrangemang tillsammans med arrangören och ledarna på plats. Arenan var tydligt preppad för fest vilket bidrog till den fina stämningen.

Det korades USM-mästare i klasserna Junior C och Junior B både på tjej- och killsidan och i WM-loppet fick alla aktiva en medalj för sina fina insatser. Det korades mästare både individuellt och i stafett.

Resultat från USM-tävlingarna hittar du här. Pdf, 2.3 MB, öppnas i nytt fönster.

Resultat från WM-loppet hittar du här Pdf, 1 MB, öppnas i nytt fönster.. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2024-02-07

Senast uppdaterad: 2024-02-08

Författare: Bent-Erik Brenden