Gå till innehåll
Svenska Skridsko- kälk- och rullidrottsförbundet
Svenska Skridsko- kälk- och rullidrottsförbundet

Miljöer och satsningar

Prestationsutvecklande miljöer och satsningar

 

För att utveckla vår verksamhet är det viktigt att vi kan samla våra aktiva och skapa förutsättningar för att nå internationella framgångar.

SweSports verkar för att vi ska ha starka och välfungerande föreningar som tillsammans med förbundet ger talanger möjligheten att nå sin fulla ptential, exempelvis genom att verka för möjligheten att kombinera elitsatsning med studier.

Det är viktigt med fysiska miljöer där det finns goda förutsättningar och facilieteter. En förutsättning för att utveckla verksamheten är ökad samverkan mellan förbund och föreningar med stöd av SOK, RF och de internationella förbunden.

Med utgångspunkt i nationella förutsättningar, anläggningar och träningsfaciliteter så vill vi utveckla verksamheten genom att samla våra aktiva och nyttja faciliteter som vi bygger på hemmaplan. När inte alla förutsättningar finns på hemmaplan, anläggningar, sparring och så vidare så är det viktigt att vi skapar internationella samarbeten.

Idag har Skating ett samarbete med Norge och eventuellt Danmark. Inom Sliding (främst inom banrodel) så har vi ett samarbete med Österrike på elitsidan.

Allt detta är sådant som är viktigt för att kunna bygga utvecklingsmiljöer och arbeta med våra satsningar.

Publicerad: 2023-06-19

Senast uppdaterad: 2023-12-29

Författare: Anne Österberg