Gå till innehåll
Svenska Skridsko- kälk- och rullidrottsförbundet
Svenska Skridsko- kälk- och rullidrottsförbundet

Intervju med Johanna och Josephine

Johanna Kohala och Josephine Grill befinner sig just nu i Gangwon, Sydkorea för Youth Olympic Games. Vi har fått en pratstund med båda tjejerna.

Johanna, som tävlar i banrodel, startar i natt 00:30 svensk tid och har startnummer 13 av totalt 31 startande. Johanna hälsar att hon är peppad och ser fram emot sin tävling. Du kan följa tävlingarna via Live Ticker Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller via den officiella resultatsidan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för YOG. Intervjun med Johanna hittar du i filmen nedan.

Josephine Grill, som tävlar i Long Track, startar sina tävlingar på måndag 22 januari. Josephine kör distanserna 500 meter, 1 500 meter och masstart. Vi undersöker även möjligheten att delta i mixed gender relay. Skridskotävlingarna ska enligt uppgift gå att se via olympic channel Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller via den officiella resultatsidan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Nedan finner du en skriftlig intervju med Josephine.

1. Hur går dina tankar kring kommande Youth Olympic Games?

- Mina tankar inför YOG är att det ska bli en häftig upplevelse! Jag känner en blandning mellan spänning och nervositet, men är framförallt taggad på att tävla mot Erik i UNO (leder med 3-2 än så länge).

2. Hur går din tävling till?

- Första loppet är 500 meter på måndag 22/1 och 1500 meter dagen efter. Torsdagen är det mixed gender relay där vi undersöker möjligheten att köra med ett annat land. På fredag 26/1 år det masstart och hemresa.

3. Hur började du med Long Track?

- Mamma ville att jag skulle hålla på med en vintersport när jag var yngre, och efter att ha sett alla coola hastighetsåkare på Östermalms IP bestämde vi oss för att jag skulle prova på Long Track. Jag fastnade direkt för sporten och sen dess har jag inte gjort något annat än att sitta i skridskoposition!!!

4. Vad är det bästa med Long Track?

- Det bästa med Long Track är (förutom att få åka skridskor, såklart) alla underbara människor och otroliga personligheter som jag träffar på varenda träning, tävling och läger.

5. Vilka är dina tips till nya som vill prova din idrott?

- Trust the process och ha kul!!

Publicerad: 2024-01-19

Senast uppdaterad: 2024-01-19

Författare: Mattias Hadders