Gå till innehåll
SWESKATING
SWESKATING

Long Track: Laget i fokus på en stark dag i Inzell

När Junior världscupen i Inzell inleddes under lördagen så var det en taggad Svensk trupp som stod på startlinjen. En viss nervösitet fanns innan start, så som det skall vara inför en tävling. Men de aktiva tog an utmaningen och levererade fina prestationer, med en start avslutning på Team Sprinten som en höjdpunkt på dagen.

Dagen inleddes med de individuella distansen 1000 meter för Sebastian Forsmark, Kaspar Norberg och Simon Jeppsson. Samtliga 3 killar satte personliga rekord och Sebastian slutade på en 15 plats med tiden 1.12,70. Kaspar strax därefter på tiden 1.12,95. Simon förbättrade sitt pers till 1.15,64.

Därefter fortsatte dagen med 3000 meter där Tina gjorde ett av sina bästa lopp för säsongen, medans Kaspar och Simon både förbättrade sina personliga rekord. Kaspar gikck in till en 16 plats med tiden 3,54,66.

Efter de fina prestationerna på de individuella distanserna var det dags för att tävla i lageventet Team Sprint. Har har det varit mycket taktiksnack och funderingar kring hur man skulle få det bästa ut av laget och av varje enskild individ. De aktiva har tillsammans med oss ledare funderat på olika kombinationer och löpsupplägg, men alla killarna var överens om att det trodde att kombinationen Simon varv 1, Sebastian varv 2 och Kaspar varv 3 var den bästa kombinationen och vilket spännande lopp det blev. Simon gör en mycket stark öppning, där det är lite som skiljer lagen åt, Sebbe tar över och gör ett grymt jobb på andravarvet innan det är dags för Kaspar som tävlat både 1000 och 3000 meter tidigare under dagen. Kaspar fortsätter i fint tempo och tar tillvara på den fina start som Simon och Sebastian har gett honom. I mål skiljer det endast 1 tiondel från silvermedaljen som gick till Kazakstan. USA var i en egen klass denna dag och vann Team Sprinten.

Det Svenska laget förbättrade det Svenska rekordet med 3,46 sekunder. Vi säker stort Grattis till laget med Simon, Sebastian och Kaspar. I den totala världscupen slutar även laget på en samanlagd 3 plats i lagevents cupen.

Såhär summerar Coach Jonas Schön den första dagen: "Bra start på helgen. Pers i alla individuella loppen för juniorerna och det känns ändå som att det finns lite mer att plocka när man får ännu lite mer tid på den snabba isen i Inzell. Medaljen i Team Sprint var en fin bonus"

Såhär säger Coach/Team Leader Bento: "En mycket fin dag, med många fina prestationer där de aktiva jobbar målmedvetet och med nogrannhet för att få ut sitt maximala potential. Det är härligt att se det engagemang som finns för att utvecklas och det är roligt att se hur de alla hjälps åt för att lyfta varandra. Det var roligt att se den idrottsglädje som kom till uttryck efter att de hade gjort en så fin laginsats tillsammans. Även de som inte var med och tävlade fanns med under dagen och stöttade de som tävlade.

Nu ser vi fram emot en ny och spännande dag i morgon där Kaspar, Tina och Oskar kommer att köra masstart. Kaspar kör även 1500 meter, medans Simon och Sebastian båda kör 500 meter och 1500 meter. Oskar kör även 500 meter i morgon.

Ytterligare kommentarer från de aktiva kommer att uppdateras.

Publicerad: 2023-02-04

Senast uppdaterad: 2023-02-04

Författare: Bent-Erik Brenden