Gå till innehåll
SWESKATING
SWESKATING

På gång inom Elit och utvecklingsverksamheten

Vintersäsongen närmar sig med snabba steg. På vissa håll är man redan på is och på andra ställen håller man på att spola upp isen inför säsongen. De aktiva tränar på för fullt och det är full snurr i verksamheten. Vad är på gång inom Elit och utvecklingsverksamheten?

Det är mycket på gång och vi ser fram emot en spännande skridskosäsong för våra aktiva.

Närmast som vi vill påminna om så är det ett förbundsläger i Ruddalens Ishall perioden 7 - 10 september som är för våra uttagna aktiva samt för ungdomar från junior C, B, A och seniorer. Information om lägret och om anmälan finns i inbjudan som du hittar här Länk till annan webbplats.

Helgen efter samlas de uttagna förbundsaktiva till gemensamma tester på Bosön.

Vi vill även pusha för lägret i Karlstad under vecka 44 som kommer vara ett kombinerat förbunds- och föreningsläger.

Uttagningskriterierna för den kommande säsongen är nu uppdaterade och du hittar de uppdaterade kriterierna här Länk till annan webbplats.

Inför säsongen så har ISU valt att även starta en juniorvärldscup i Short Track på samma sätt som man har inom Long Track vilket är mycket positivt.

Utvecklingslägret med ungdomslandskamp kommer även i år att genomföras i Heerenveen i perioden 12 - 17 december. Mer om detta finns bland annat i Representation och uttagningskriterierna samt att vi kommer ut med lite mer information i närtid.

I ett arbete med att utbilda och utveckla ledare så deltar vi i Projekt Q i samverkan med SOK och RF för att få flera kvinnliga ledare och tränare. Claudia Wallin från Göteborg kommer att vara med i detta projektet nu i den första delen och vi arbetar med att få med flera i detta.

Vi har även genom projektansökan till ISU fått beviljat projektstöd för Travelling Coach Initiativ där en Holländsk tränare kommer att bistå oss i utveclingen av verksamheten. Det är en internationellt annerkänd tränare som kommer att bistå oss i tränar och ledarutveckling samt bistå med kunskap inom området material. En detaljerad plan kring detta är under process.

För våra aktiva så har vi även inlett ett samarbete med Norge där några av våra aktiva kommer att träna med det Norska utvecklingslaget och med en koppling till Mjösteam i Hamar. Detta samarbete vill vi utveckla vidare för alla våra aktiva både inom Long Track och Short Track. Vi vill även samarbeta med Danmark som vi tidigare har haft projekt med.

Vi jobbar även just nu hårt med underlag och uppdateringar av förbundets Elitutvecklingsplan som ligger till grund för de stöd som vi får och kan få från RF, SOK och SPK inför den kommande två års perioden. Utöver det så jobbar vi med ansökningar till ISU development Commission där vi har ett projektstöd i dag och som vi vill utveckla vidare.

Vi ser nu fram emot en spännande säsong där vi tillsammans kan jobba för och skapa förutsättningar för våra aktiva att utvecklas till att nå sina mål och ambitioner.

 

Publicerad: 2023-08-30

Senast uppdaterad: 2023-09-20

Författare: Bent-Erik Brenden