Gå till innehåll
SWESKATING
SWESKATING

Long Track: Rapport från Viking Race i Heerenveen

Vårt Viking Race-gäng är nu hemma igen efter fartfyllda dagar i Heerenveen. Vi har fått en rapport ifrån Karin Winnerstam som var en av ledarna på plats.

Till Viking Race reste 19 förväntansfulla ungdomar från från 9 olika föreningar. Det var ett skönt gäng med ungdomar som tävlade i klasserna 13–16 år och det var roligt att boendet i värdfamiljer åter erbjöds efter några års uppehåll. Förstås var det lite nervöst i början, men så roligt att se hur våra svenska ungdomar knyter internationella kontakter och lär av varandras erfarenheter. Det rådde olika förutsättningar i olika familjer: någon familj pratade svenska, någon bodde trångt, en familj bodde på en båt, en annan i ett stort lyxhus.

Tävlingarna gick bra och det slogs personliga rekord på löpande band på den snabba isen. Några av Europas bästa juniorer slog till med både mästerskapsrekord och banrekord i några åldersklasser – det ser lovande ut internationellt för sporten! Det har varit roliga och utvecklande dagar för både åkare och ledare. Vi har haft kul tillsammmans och är motiverade att träna, tävla och utvecklas mer inom denna roliga idrott.

Vi tackar Karin för rapporten och önskar alla aktiva fortsatt lycka till med säsongen.

Samtliga resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2024-03-11

Senast uppdaterad: 2024-03-11

Författare: Mattias Hadders