Gå till innehåll
SWESKATING
SWESKATING

Barn och ungdom

Short Track Speed Skating är en kul idrott för barn och ungdomar! Den är spännande, fartfylld, taktisk och fysisk på samma gång. Idrotten utövas på is där du utmanas i olika färdigheter och tekniker i att åka skridskor. Du får även utveckla din förmåga att samarbeta med andra.

Hitta din förening

Via länken nedan kan du snabbt hitta en förening som håller på med Short Track Speed Skating. Finns det ingen förening i närheten där du bor kan du få hjälp att starta en egen här.

Hitta förening

Riktlinjer barn- och ungdomsidrott

Vi vill tillsammans inom idrottsrörelsen jobba för att så många som möjligt vill idrotta så länge som möjligt i en så bra verksamhet som möjligt. Som stöd till föreningar har vi därför tagit fram och samlat viktiga riktlinjer för barn- och ungdomsidrott.

Läs mer om barn- och ungdomsidrott

Skoj på skridskor

Genom projektet Skoj på skridskor har SweSports tagit fram inspiration och tips på övningar för att träna färdigheter på skridskor. Perfekt för dig som vill börja med Roller Derby eller för dig som är tränare. Det finns både filmer och en folder med massa roliga och utmanande övningar!

Skoj på skridskor

LOK-stöd

Alla föreningar som bedriver verksamhet för barn och ungdomar (7–25 år) kan ansöka om lokalt aktivitetsstöd (LOK-stöd).

Läs mer om LOK-stöd

Tävlingar och läger

I vår kalender hittar du tävlingar och läger som är riktade för isidrotter.

Utbildning

I vår utbildningsportal samlar vi utbildningar som är riktade för våra idrotter. Klicka in på swesportsutbildning.org Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Idrottskoordinator

Vid frågor kontakta
Mattias Hadders
mattias.hadders@swesports.org
+46725168797

Publicerad: 2022-08-16

Senast uppdaterad: 2023-08-30

Författare: Roger Strandberg