Gå till innehåll
SWESKATING
SWESKATING

Sanktionsansökan

För att få en nationell tävling godkänd av SweSports måste arrangören först skicka in en sanktionsansökan. I sanktionsansökan ska det framgå var tävlingen arrangeras, vilka klasser, distanser, tidpunkt och vem som är tävlingsledare för tävlingen.

Sanktionsansökan ska vara inskickad senast två veckor innan första tävlingsdag. Föreningen får därefter besked av förbundets ansvarige för nationell tävlingsverksamhet om sanktionsansökan har blivit godkänd eller behöver kompletteras.

Därefter publiceras tävlingen i tävlingskalendern.

Om du som aktiv hittar en tävling i kalendern så vet du att tävlingen sanktionerad, vilket innebär att tävlingslicensen gäller fullt ut. Samtliga resultat och eventuellt rekord som noteras kommer att godkännas och publiceras på vår resultatsida.

Om du som aktiv hittar en tävling i kalendern så vet du att tävlingen är sanktionerad, vilket innebär att tävlingslicensen gäller fullt ut. Samtliga resultat, och eventuella rekord som noteras, kommer godkännas och publiceras på vår resultatsida.

Att arrangera en internationell tävling i Sverige kräver en sanktionsansökan och godkännande av Internationella Skridskounionen (ISU). Det innebär att man som förening behöver skicka in en sanktionsansökan om att få arrangera en internationell tävling senast 15 maj. När tävlingen har blivit godkänd publiceras den i ISU:s aktivitetskalender Länk till annan webbplats..

Ladda ned blanketten om sanktionsansökan Pdf, 93.4 kB, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2022-08-28

Senast uppdaterad: 2023-06-09

Författare: Roger Strandberg