Gå till innehåll
SWESLIDING
SWESLIDING

Banrodel: Små marginaler i Winterberg

Det är små marginaler i kälksport. Tyvärr blev det missade kval för både Tove Kohala och Svante Kohala i Winterberg när Nations Cup avgjordes.

Namnet till trots bjuder Winterberg sällan på särskilt vintriga förhållanden. Även denna gång var det grått, dimmigt och plusgrader. Mjuk och opålitligt is som följd som gynnar låga startnummer.

Tove gick ut som åkare 19 av 42 startande damer. Svante startade med väst 21 på bröstet. Totalt 39 herrar till start. Isen räckte till ungefär tio åkare in i startfältet. Sen blev den frostig och bjöd på betydligt lägre hastigheter. Både Tove och Svante gjorde fina prestationer med rena åk men farten fanns inte i banan. För Tove blev det plats 20. Två placeringar och 0,130 sekunder från kval. Det blev plats 18 för Svante. 0,022 sekunder från det åtråvärda 17:e platsen och avancemang.

Resultat Nations Cup Winterberg Herr Länk till annan webbplats.

Resultat Nations Cup Winterberg Dam Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2022-01-01

Senast uppdaterad: 2022-11-28

Författare: Roger Strandberg