Gå till innehåll
SWESLIDING
SWESLIDING

Banrodel: Världscup i Sigulda för Svante Kohala

30:e plats för Svante Kohala i världscupen i Sigulda efter lyckat kval. För Tove Kohala tog helgen tyvärr slut redan i Nations Cup.

Under fredagen bjöds vi på en spännande Nations Cup tävling i herrklassen. Svante Kohala startade som nummer 18 och kom ner som kälke 15 i mål. Fortfarande 20 åkare kvar att köra. Men Svantes tid stod sig bra och det blev röda siffror för samtliga kvarvarande åkare, förutom för Sebastian Bley som slutade 7:a i mål. Svante ner till plats 16 och världscuptävling väntade därmed på lördagen.

I konkurrens med världens 32 bästa åkare slutade svante på plats 30 efter två genomförda åk. Han hade dock 27:e bästa tid i första åket men tappade några placeringar i det andra.

- Nja, det var två okej åk. Jag kom ner men övre delen av banan i båda åken var inte bra. Där tappar jag mycket fart som blir väldigt mycket tid vid målgång, säger Svante Kohala.

Vinnare blev hemmaåkaren Kristers Aparjods. Silvret till tyskland och Felix Loch medan bronset gick till Dominik Fischnaller från Italien. Tre olika länder på pallen således vilket är bra för sporten i stort.

För Tove Kohala ville det sig inte riktigt under Nations Cup i den tekniskt svåra banan i Sigulda. Med sin 26:e plats var hon en bit ifrån att kvala in till världscuptävlingen som avgörs imorgon söndag.

Detta var den sista tävlingen som kommer att räknas med i rankinglistan för kvotplatser till kommande OS i Peking. Efter det strul som var i början av säsongen med kälkar som satt fast i Kina har FIL beslutat att varje åkares tre bästa resultat ska räknas in i rankingen. Officiella listor kommer att publiceras av FIL den 11 januari. Om Sverige erhåller internationella kvotplatser till OS är det sedan upp till SOK att fatta beslut om eventuella uttagningar.

Resultat

Resultat Nations Cup Herr Sigulda Länk till annan webbplats.

Resultat Nations Cup Dam Sigulda Länk till annan webbplats.

Resultat Världscup Herr Sigulda Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2022-01-08

Senast uppdaterad: 2022-11-28

Författare: Roger Strandberg