Gå till innehåll
SWESLIDING
SWESLIDING

Banrodel: Rasmus och Johanna på juniortävlingar i Bludenz

22-23 januari genomfördes säsongens sista JVC tävling samt EM i österrikiska Bludenz. Sverige representerades av Rasmus Moberg och Johanna Kohala.

Säsongen 2020-2021 ställdes samtliga juniortävlingar in på grund av coronapandemin. Denna säsong har det tävlats och våra svenska åkare Rasmus Moberg och Johanna Kohala har deltagit i flertalet tävlingar. Senast juniorvärldscupen i Bludenz.

Den nybyggda banan i Bludenz är speciellt anpassad för ungdomsverksamhet med en längd på 700 meter och sina sex kurvor. Banan är teknisk med snabba övergångar mellan kurvorna.

För Rasmus Moberg blev det en 18:e plats i junior EM samt plats 19 i juniorvärldscupen. Båda resultaten avgjordes i samma tävling.

- Jag är inte nöjd med mina två åk då det blev lite för många misstag. Jag ser fram emot revansch i Winterberg på junior-VM, säger Rasmus Moberg.

Johanna Kohala är ung och åker i klassen Youth A klämde till med 9:e bästa åktid i första åket. Efter lite kantträffar i andra slutade hon på en fin 11:e plats.

Nu återstår endast junior-VM av den internationella säsongen. Tävlingarna genomförs i Winterberg, Tyskland, 28-29 januari. Både Rasmus och Johanna är uttagna att representerar Sverige.

Resultat JVC Bludenz

Resultat Juniorvärldscup Bludenz Herr Länk till annan webbplats.

Resultat Youth Bludenz Dam Länk till annan webbplats.

Resultat JEM Bludenz

Resultat Junior-EM Bludenz Herr Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2022-01-16

Senast uppdaterad: 2022-11-28

Författare: Roger Strandberg