Gå till innehåll
SWESLIDING
SWESLIDING

Banrodel: Topp-25 för Rasmus Moberg i Winterberg

När junior-VM i banrodel avgjordes 28-29 januari i Winterberg blev Rasmus Moberg 23:a och Johanna Kohala 32:a.

Först ut att tävla var Rasmus Moberg när herrarna åkte på fredagen. Startfältet var mycket kvalificerat och innehöll flera åkare som till vardags åker i världscupen för sina respektive nationer, men som inte kvalat in till OS i Peking. Bland andra segraren Matvei Perestoroning från Ryssland som var 22:a på världscupen i Oberhof och 17 åkare i mål på världscupen i Winterberg tidigare under säsongen.

Rasmus hade en strulig start i sitt första åk med 26:e bästa starttid. Men han lyckas åka upp sig till en 23:e plats och kvalade därmed in till andra åket som endast de 23 främsta få köra av de totalt 38 startande. I andra åket blir det en betydligt bättre start för Rasmus med en 19 plats men han tappar placeringar till en 23:e plats i mål. Totalt efter två åk en fin 23:e plats för Rasmus.

För Johanna Kohala, som tillhör de absolut yngsta i startfältet, handlade tävlingen främst om att se, lära och fylla på ryggsäcken med rutin för framtiden. Vanligtvis tävlar Johanna i den yngre juniorklassen Youth A. Totalt 35 åkare kom till start varav Johanna slutade på en 32:a plats efter första åket. Därmed blev det bara ett åk i tävlingen.

Även om placeringarna inte är framskjutna på själva tävlingen så visar detta att Sverige har yngre åkare som fyller på underifrån och att det kommer fram nya åkare från våra klubbar. Bra jobbat alla inblandade! Inte minst Johanna och Rasmus.

Resultat Junior VM Winterberg 2022 Herr Länk till annan webbplats.

Resultat Junior VM Winterberg 2022 Dam Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2022-01-31

Senast uppdaterad: 2022-11-27

Författare: Roger Strandberg