Gå till innehåll
SWESLIDING
SWESLIDING

Banrodel: En fantastisk 20:e plats för Tove Kohala på OS

Efter stabil åkning slutade Tove Kohala på en fantastiskt fin 20:e plats i sitt första OS.

Det blev ännu en härlig svenskdag i Yanqing National Sliding Center tack vare Tove Kohala och hennes fina åkning som räckte till en total 20:e plats efter fyra åk.

I det första åket levererade 20-åringen från Ljusterö en 20:e bästa åktid från sin 30:e startplats av totalt 35 startande. Det fortsatte bra i det andra åket och 20:e platsen var inom klart räckhåll viket skulle innebära en start i det fjärde åket. I åk tre kommer Tove ner på en tid som innebär en total 19:e plats i tävlingen, men med 16 åkare kvar bakom att starta. Koreanskan Frisch slog till med ett superåk och petade ner Tove till en 20:e plats. Det blev en spännande väntan innan de sista åkarna kommit ner och vi kunde konstatera att Tove Kohala fixat plats 20.

I det fjärde åket gick Tove "all in" och satsade allt. Det såg riktigt bra ut ner till kurvan 13 där hon hade 16:e bästa åktid på gång. Men tyvärr blev det en liten sladd följd av en kantstuds och en vältning. Färden över mållinjen blev liggandes på isen med kälken brevid. Inte optimalt för snabba tider men ändå en godkänd målgång.

- Jag visste att jag redan hade nått mitt mål med en 20:e plats i tävlingen. Så jag gav allt i fjärde åket men tyvärr höll det inte riktigt hela vägen. Men jag är supernöjd med min tävling och OS-debut, säger Tove Kohala.

Vinnare av damernas tävling blev Natalie Geisenberger. Den 34-åriga tyskan hade bäst åktid i två av fyra åk och näst bästa tid i de övriga två. I tredje åket slog hon dessutom till med banrekord på 58,226 sekunder. Silvermedaljen hamnade även den i Tyskland tack vare Anna Berreiter 0,493 sekunder bakom landsmaninnan. Tredjeplatsen togs av Tatyana Ivanova från ROC. Geisenberger har därmed vunnit olympiskt guld i tre raka olympiska spel. 2014 och 2018 i lagstafetten.

Vi säger stort tack till Tove Kohala för spännande tävlingar och en härlig show!

Resultat banrodel OS i Peking 2022 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2022-02-08

Senast uppdaterad: 2022-11-27

Författare: Roger Strandberg