Gå till innehåll
SWESLIDING
SWESLIDING

Skeleton: SM avgjort i Hammarstrand

Det blev guld till Vitsippsdalens Skeletonklubb när SM avgjordes. På damsidan segrade Paulina Ewald Gröndal och på herrsidan Linus Ottosson.

För första gången i svensk kälksports historia genomfördes en SM-tävling i Skeleton i Hammarstrands Kälksportcentrum. Tack vara gediget arbete från Hammarstrands Rodelklubb är banan uppgyggd till 600 meter där det finns startmöjlighet för både skeleton och bob. Dagarna innan tävlingen har vårsolen dock varit lite väl aggressiv på banans is, men de löste de aktiva genom att spola i skift hela natten då termomentern visade minusgrader. Tävlingsstarten fick även flyttas från 13.00 till 9.30 så att isen inte skulle hinna mjukna.

Totalt 14 åkare kom till start. Fyra damer och tio herrar. Tre klubbar var representerade och Hammarstrands Rodelklubb hade tävlanden på ett Skeleton SM för första gången någonsin. Utöver HRK fanns det deltagare från Borlänge Rodelklubb och Vitsippsdalens Skeletonklubb.

Eftersom att banan är något kort i jämförelse med vad som normalt används och att möjligheten till träning blev begränsad av det varma vädret beslutades att avgöra tävlingen i tre åk där det två bästa utgjorde totaltiden.

I damklassen var det Vitsippsdalens Paulina Ewald Gröndal som for hem med guldmedaljen (sin första), strax före Joanna Lahovary Olsson. Även hon från Vitsippsdalens Skeletonklubb. Tredjeplatsen gick till Borlänges Filippa Nordgren.

För herrarna slutade det som i de tre senaste SM-tävlingarna. Det vill säga seger till Linus Ottosson från Vitsippsdalens Skeletonklubb. På silverplatsen kom arrangörsföreningens Robert Klarqvist. Även bronset for till Borlänge då Mio Olsson Klarqvist var dagens tredje snabbaste åkare.

Stort grattis till alla deltagare och ett stort tack till arrangörsföreningen Borlänge Rodelklubb samt Hammarstrands Rodelklubb för att ni tillhandahöll en fantastisk anläggning!

Resultat SM i Skeleton Hammarstrand 2022 Pdf, 215.8 kB, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2022-03-13

Senast uppdaterad: 2022-11-27

Författare: Roger Strandberg