Gå till innehåll
SWESLIDING
SWESLIDING

Alpinrodel: Insamling för krigets offer i Ukraina

I samband med SM och säsongsavslutningen i Alpinrodel ordnades en insamling för krigets offer i Ukraina. Insamlingen drog in 10 000 kr.

Den humanitära situationen för krigets offer i Ukraina blir allt svårare. För att uppmärksamma detta och hjälpa till har det är Internationella Rodelförbundet (FIL) startat en insamling. Hjälpinsatserna koordineras tillsammans med det Ukrainska Rodelförbundet.

Initiativtagare till den svenska insamlingen var Skärgårdens Rodel- och Kälkklubbs Ann Kohala som även är Team Manager för det svenska banrodellandslaget.

- För ett par veckor sedan satt våra svenska åkare i samma omklädningsrum som sina ukrainska kompisar. När säsongen slutade åkte vi hem och började förberedelserna för kommande säsong. Dom åkte till fronten för att försvara sitt land och sin frihet, säger Ann Kohala.

För att stötta den humanitära hjälpen ordnades ett lotteri med ett digert prisbord sponsrat av olika företag och partners i samband med middagen efter SM-tävlingarna i Alpinrodel. När samtliga lotter sålts hade det totalt inkommit 10 000 kr som nu skickas vidare till FIL för vidare behandling.

STORT TACK TILL ALLA SOM STÖTTADE INSAMLINGEN!

Publicerad: 2022-03-31

Senast uppdaterad: 2022-11-27

Författare: Roger Strandberg