Gå till innehåll
SWESLIDING
SWESLIDING

Maria Renström ny ledamot i Idrottsrådet SweSliding

Maria Renström på alpinrodel

Idrottsrådet SweSliding hälsar Maria Renström välkommen som ny ledamot. Hon ersätter Enar Nordvik som istället fokuserar fullt ut på Arbetsgrupp Alpinrodel.

Under september har det skett en förändring i Idrottsrådet SweSliding. In som ny ledamot kommer Maria Renström från Skellefteå.

- Det känns väldigt bra att få välkomna Maria som ny ledamot i Idrottsrådet SweSliding. Hon har en bred idrottslig bagrund, brinner för kälksporten och har stor kompetens kring föreningsfrågor, säger Idrottsrådets ordförande Johan Ahlberg.

Vi fick en liten pratstund med Maria, eller Mia som hon ofta kallas, för att lära känna henne lite bättre.

Hur ser din idrottsbakgrund ut?

- Jag är uppväxt i Östersund i en riktig idrottsfamilj. Provade på det mesta inom idrott i unga dagar men fastnade för alpin skidåkning. Gick på skidgymnasiet i Järpen i 3 år och tävlade på nationell och internationell nivå. Efter avslutad karriär i Sverige åkte jag till USA för att studera och tävla för the University of New Mexico, Albuquerque New Mexico. Det blev hela 14 år i USA med studier, tävlingar, tränaruppdrag och slutligen några år som idrottslärare innan hemflytt. Har sedan dess varit involverad i barnens idrottsaktiviteter som tränare och ledare och diverse styrelseuppdrag.

Vad betyder kälksport för dig?

- Kom i kontakt med Alpinrodel då SM-veckan arrangerades i Skellefteå 2018. Som tävlingsansvarig för idrotterna i SM-veckan så fastnade jag för erbjudandet att få ställa upp och tävla i Alpinrodel. Något som jag aldrig ångrat. Verksamheten inom kälksporten har ett perspektiv där stort fokus läggs på gemenskap, glädje och låga trösklar. Det är underbart att se och vara en del av en idrott där varken ålder eller erfarenhet spelar någon roll för att kunna delta. En enda stor kälksportfamilj!

Vad vill du bidra med i arbetet inom Idrottsrådet SweSliding?

- Som Fritidskonsulent i Skellefteå kommun där jag jobbar med föreningar, föreningsutveckling och idrott så hoppas jag att jag kan bidra med min kunskap och erfarenhet för att stötta föreningar och utveckla kälksporten så fler kan få upptäcka och ta del av den.

Varmt välkommen till Idrottsrådet SweSliding Mia!

Samtidigt vill vi tacka Enar Nordvik för sitt arbete i Idrottsrådet. Enars engagemang för kälksporten avslutas inte utan fokuseras istället. Vi önskar Enar framgång i det fortsatta arbetet inom Arbetsgrupp Alpinrodel vars uppdrag är att verka för en postivi utveckling av Alpinrodel nationellt och internationellt.

Idrottsrådens uppdrag är att stödja utveckling och genomförande av verksamhet som ingår i idrottsområdet genom att driva utvecklingen av den idrottsliga verksamheten samt stötta föreningar i sina utvecklingsresor.

Målet med arbetet i Idrottsråden är att medelmsföreningarna ska vara väl fungerande och bedriva en attraktiv verksamhet, att det ska finnas föreningsledare med hög kompetens som skapar förutsättningar för att utveckla verksamhet och aktiva samt att våra föreningar ska ha god tillgång till ändamålsanpassade anläggningar och naturmiljöer för att bedriva sin verksamhet.

Idrottsråden

Mer information och kontaktuppgifter Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2022-10-05

Senast uppdaterad: 2022-11-25

Författare: Roger Strandberg