Gå till innehåll
SWESLIDING
SWESLIDING

Banrodel: Säsongens första läger på is

Landslaget i banrodel har under veckan genomfört säsongens första gemensamma träningsläger på is i Lillehammer, Norge. Uttagna åkare var Rasmus Moberg, Tove Kohala, Johanna Kohala och Svante Kohala.

Som vanligt var Lillehammer först ut av världens anläggningar att erbjuda åkning på is. Detta tack vare et tgediget arbete från banpersonal och ideella krafter. Inte minst från våra egna åkare och ledare som gjorde en rejäl insats med slang och hyvel. Det skvallras till och med om efterföljande tränignsvärk, i alla fall från ledarhåll.

Första svenska kälke gled ner för banan under måndagen och träningslägret pågick sedan fram till lördag. Totalt genomföres 21 åk per person under denna vecka. Det kan jämföras med en ordinarie tävlignsvecka under världscupsäsong då en åkare får möjlighet att genomföra 6-8 åk på en vecka. Det gäller att samla åk och bygga erfarenhet denna tid på säsongen.

- Det har varit mycket hög nivå på träningarna och alla levererar på topp! Rasmus och Johanna går till och med upp och kör från herr- respektive damstart, säger förbundskapten Hasse Kohal nöjt.

Trots att förutsättnignarna är dåliga för att göra bra is denna tid på året med alldelses för höga temperaturer och luftfuktighet riktas det stora tummer upp till banpersonalen som kämpat hårt för att leverera bra underlag för åkning.

- Få dåliga åk och noll vurpor. Kort och gott en bra start på säsongen, avslutar Hasse.

Härnäst väntar en dag på hemmaplan för våra åkare. Gissnignsvis körs en och annan tävttmaskin innan det är dags att packa väskan igen och åkare vidare till Sigulda för nästa träningsläger.

Publicerad: 2022-10-10

Senast uppdaterad: 2022-11-25

Författare: Roger Strandberg