Gå till innehåll
SWESLIDING
SWESLIDING

Alpinrodel: Alpinrodel Cup 2023

Alpinrodel Cup logo

Alpinrodel Cup 2023 består av totalt sju deltävlingar som genomförs på sex olika platser under fyra helger. Säsongens mästerskapstävlingar är Svealandsmästerskap, Norrlandsmästerskap och Svenskt mästerskap.

Det är glädjande att 2023 års upplaga av Alpinrodel Cup och mästerskap i Alpinrodel nu är spikade efter en bra arbetsinsats från Arbetsgrupp Alpinrodel som jobbat fram stomprogrammet. Totalt består säsongen av sju deltävlingar i Alpinrodel Cup samt tre mästerskap i form av Svealandsmästerskap, Norrlandsmästerskap och Svenskt mästerskap.

Tävlingsprogram

28 januari Skellefteå, Vitberget

29 januari Vindeln, Buberget

11 februari Bålsta, Bålsta Alpina

12 februari Borlänge, Nybrobacken (Svealandsmästerskap)

26 februari Persåsen, Persåsbacken

18 mars Älvsbyn, Kanisbacken (Norrlandsmästerskap)

19 mars Älsvsbyn, Kanisbacken (SM)

Föregående säsong var också den planerad att bestå av sju tävlingar men tyvärr fick deltävlingen i Borlänge ställas in på grund av snöbrist. Nya platser och anläggningar för tävlingar 2023 blir Nybroberget i Borlänge samt Kanisbacken i Älvsbyn där det genomförs två tävlingar sista helgen, varav SM blir på söndagen.

Ansvarig koordinator från SweSports sida för samtliga Alpinrodeltävlingar under den kommande säsongen är Maria Renström.

- Jag ser väldigt mycket fram emot säsongen och att ikläda mig rollen som koordinator för Alpinrodeltävlingarna. En helt ny roll för mig men tillsammans med arrangörsföreningar, funktionärer och åkare ska jag jobba för att göra varje tävling till en bra upplevelse för alla inblandade, säger Maria Renström.

Kontaktuppgifter till Maria:

E-post mia@skerodel.se

Stort lycka till alla aktiva, arrangörsföreningar och funktionärer!

Alpinrodel Cup 2023

Inbjudningar och anmälan

Publicerad: 2022-10-17

Senast uppdaterad: 2022-11-25

Författare: Roger Strandberg