Gå till innehåll
SWESLIDING
SWESLIDING

Skeleton: Satsning på gemensamt utvecklingsläger för aktiva från Skandinavien

Glada skeletonåkare

16-23 oktober genomförs ett första gemensamt utvecklingsläger i Lillehammer för aktiva och ledare från Danmark, Sverige och Norge i skeleton och bob.

IBSF Regional Development Camp Scandinavia är en gemensam satsning från kälksportförbunden i Danmark, Norge och Sverige med stöttning från Internationella bob och skeletonförbundet. Målet är att skapa en bra miljö för aktiva och ledare att utvecklas i. Under veckan ligger fokus på träning, i banan och i styrketräningslokalen. Men ett viktigt syfte med campen är också att skapa nätverk mellan aktiva samt att utveckla deras kunskaper kring exempelvis marknadsföring och att bygga sitt eget varumärke som idrottare.

- Det är ett kanonbra utbyte. Många bra ledare på plats och matnyttiga tips man tidigare inte tänkt på. Det är utvecklande för såväl aktiva som ledare, säger Roberth Klarqvist.

På lägret deltar sex aktiva skeletonåkare, fyra bobteam och sex coacher/ledare från Danmark, Norge och Sverige. Aktiva från Sverige är skeletonåkarna Filippa Nordgren, Mio Klarqvist Olsson och Paulina Ewald Gröndal samt ledarna Roberth Klarqvist och Per-Anders von Scheele.

Publicerad: 2022-10-19

Senast uppdaterad: 2022-11-25

Författare: Roger Strandberg