Gå till innehåll
SWESLIDING
SWESLIDING

Banrodel: Rasmus och Johanna tävlar i Juniorvärldscupen i Lillehammer

Rasmus Moberg och Johanna Kohala är uttagna att representera Sverige i Juniorvärldscup 1 och 2 i Lillehammer som avgörs 30 november till 3 december.

Johanna och Rasmus kommer båda från Skärgårdens Rodel och Kälkklubb och är uttagna att representera Sverige när Juniorvärldscupen i banrodel startar för säsongen med dubbeltävling i Lillehammer.

Johanna Kohala, yngre kusin till syskonen Tove och Svante, är 16 år gammal och tillhör egentligen tävlingsklassen Youth A som är snäppet under Junior.

- Johanna har gått framåt under säsongen och var redan under höstsamligen vecka 44 uppe på damstart vilket är starthöjden för Juniordamerna. Därför känns det helt rätt att ge henne möjlighet att tävla i sin "hemmabana" i Lillehammer, säger Team Manager Ann Kohala.

Även för Rasmus Moberg är Lillehammer att anse som hemmaplan. Han har redan testat på att tävla i seniorsammanhang i Lillehammer.

- Rasmus har åkt jämnt under veckan och det är ett tecken på att hans åkning börjar bli väldigt stabil. Ett stort steg framåt. I startmomentet är han otroligt duktig och bland de snabbaste av åkarna på plats, avslutar Ann.

- Det går bitvis bra i banan och det är väldigt kul att tävlingarna äntligen drar igång, sammanfattar Rasmus Moberg läget.

Totalt är 71 kälkar anmälda från 12 olika nationer till tävlingarna i Lillehammer. Vi önskar Johanna och Rasmus ett stort lycka till i säsongspremiären!

Program

Onsdag 30 november

16.00 Junior Dam. Johanna Kohala

Torsdag 1 december

14.00 Junior Herr. Rasmus Moberg

Fredag 2 december

14.00 Junior Dam. Johanna Kohala

Lördag 3 december

9.00 Junior Herr. Rasmus Moberg

Resultat

Juniorvärldscup 1 Lillehammer Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Juniorvärldscup 2 Lillehammer Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Publicerad: 2022-11-29

Senast uppdaterad: 2022-12-01

Författare: Niclas Bentzer