Gå till innehåll
SWESLIDING
SWESLIDING

Banrodel: Världscuppremiär i Innsbruck-Igls

Äntligen är det dags för världscuptävlingar i Banrodel! Som vanligt sker premiären i Innsbruck-Igls 2-4 december. Svenska deltagare är Tove Kohala och Svante Kohala.

Försäsongen har i princip pågått sedan förra tävlingssäsongen slutade. Massor av timmar i gymmet och i startrampen ska nu äntligen få omsättas i tävlingssammanhang. Svenska åkare som är uttagna att delta är Svante Kohala och Tove Kohala. Båda har möjlighet att kvla in till helgens världscup via fredagens Nations Cup.

- Allt känns bra inför helgen. Vi är förberedda. Svante och Tove är laddade att få komma igång och tävla för att se hur senaste halvårets träning kommer att påverka deras resultat i banan, säger förbundskapten Hasse Kohala.

En som lyckades bra på Nations Cup i Innsbruck-Igls förra säsongen var Tove Kohala som då lyckades kvala in till den efterföljande världscupen. Hon hoppas på en repris denna helg.

- Det känns bra och jag är extremt taggat på att få börja tävla igen. Träningen i veckan har gått bra och gör jag ett rent åk imorgon ska det förhoppningsvis räcka till att få åka helgens världscup, säger Tove Kohala.

De 18 bästa åkarna i herrarnas och damernas Nations Cup kvalar in till helgens världscup där 12 åkare i den seedade gruppen väntar. Tove Kohala går ut med startnummer 14 av 29 kälkar. I herrtävlingen startar Svante Kohala som nummer 10 av totalt 27 kälkar.

Vi önskar våra svenska åkare stort lycka till!

Program

Fredag 2 december

9.00 Nations Cup Damer och Herrar I Tove Kohala, Svante Kohala

Lördag 3 december

10.45 Åk 1 Damer

12.20 Åk 2 Damer

Söndag 4 december

9.30 Åk 1 Herrar

11.05 Åk 2 Herrar

Resultat

Resultat Nations Cup och Världscup Innsbruck-Igls Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Följ tävlingen

Nations Cup: Live resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Världscupen: Live stream Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2022-12-01

Senast uppdaterad: 2022-12-06

Författare: Niclas Bentzer