Gå till innehåll
SWESLIDING
SWESLIDING

Banrodel: Pallplats och fina resultat för syskonen Kohala i Sigulda

Svante Kohala i målgång

Det blev en riktigt härlig smakstart på 2023 för Svante och Tove Kohala när årets första världscupshelg avgjordes i Sigulda, Lettland. Bland annat med en historisk tredjeplats!

Som alltid så inleddes helgen med Nations Cup, som är en kvaltävling till världscuptävlingen. I det här fallet var det en ren formalitet då alla åkare skulle kvala in till världscuptävlingen. Men det hindrade inte Svante Kohala att slå till med sitt livs tävling. På en tid av 48,329 sekunder slog han till med en tredjeplats endast 4 tusendelar från andraplatsen. Svante delade bronset med Anton Ducach, Ukraina, som åkte in på samma tid(!) Inte illa jobbat med tanke på att vi talar om tusendelar här.

- Det känns riktigt kul att äntligen få stå på pallen. De har tagit några år men nu står jag där. Allt talade för mig i dag: en teknisk svår bana och hård is. De är då jag känner mig hemma. Åket var bra men inte perfekt så de finns mer tid att plocka, berättar en glad Svante.

Som svar på Svantes fina prestation passade systern Tove Kohala på att slå till med en åttondeplats i Nations Cup. Nytt personbästa!

Under världscuptävlingarna körde Svante in på 17:e plats och Tove 21:a plats. Helt ok avslutning på helgen med nya friska poäng även om vi vet att de hade högre förväntningar speciellt efter de fina resultaten i Nations Cup.

Nu laddar banrodellandslaget om för världscupdeltävling 5 som också körs i Sigulda. Den tävlingen är dessutom Europamästerskap.

Resultat världscupen 4 Sigulda


Världscupen 4 Sigulda Herr Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Världscupen 4 Sigulda Dam Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Nations Cup Herr Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Nations Cup Dam Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2023-01-09

Senast uppdaterad: 2023-01-09

Författare: Roger Strandberg