Gå till innehåll
SWESLIDING
SWESLIDING

SweSliding: Inbjudan till Nordic Cup 2023 i Lillehammer

9-12 mars är det dags för den andra upplagan av Nordic Cup i Lillehammer. En tävling i banrodel, bob och skeleton som riktar sig till såväl nybörjare som etablerade åkare.

Nordic Cup är en tävling som genomförs i samverkan mellan Norges Ake-, Bob-, og Skeletonförbund och SweSliding med stöd från Internationella Rodelförbundet (FIL) och Internationella Bob och Skeletonförbundet (IBSF). Arrangörsföreningar är Lillehammer Akeklubb och Skärgårdens Rodel och Kälkklubb.

Syftet med Nordic Cup är att erbjuda nya åkare en möjlighet att få träna på att tävla då steget ut på juniorvärldscup eller Europa Cup ofta är väldigt stort för nybörjare. Men även mer vana åkare är självklart välkomna! Ytterligare ett syfte är att samla de nordiska länderna och de olika kälksporterna för att skapa kontakter, hjälpas åt och lära av varandra. Tillsammans blir vi bättre!

I Nordic Cup utgår vi inte från ålder och kön för att bestämma vilken tävlingsklass en åkare tillhör utan låter kunskap avgöra starthöjden och startklass. På så sätt kan alla vara med och tävla på sin nivå.

Varmt välkommnen!

Program

Torsdag 9 mars

Träning

Fredag 10 mars

Träning

Lördag 11 mars

Träning

Söndag 12 mars

Tävling Nordic Cup

Mer information och anmälan

Inbjudan Nordic Cup 2023 Pdf, 523.7 kB, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2023-01-21

Senast uppdaterad: 2023-03-03

Författare: Niclas Bentzer