Gå till innehåll
SWESLIDING
SWESLIDING

Skeleton: Bra resultat och givande träningsveckor i Sigulda

Mio Olsson Klarqvist och Paulina Ewald Gröndal

Två veckors tränande och tävlande i Sigulda har Mio Olsson Klarqvist och Paulina Ewald Gröndal skaffat sig massor av erfarenhet och tagit ett sjumilakliv framåt i utvecklingen.

–Vi valde att hoppa över Junior-VM och istället lägga den tiden på att vara här i två veckor bara för att nöta åk och lära känna banan och materialet. Vi har dessutom inlett ett samarbete med Lettland då vi tränar och filmar åken tillsammans vilket är oerhört givande, säger Roberth Klarqvist som är Team Manager.

Europe Cup dag 1

Dag 1 i Sigulda gav rejäl mersmak både för Mio och Paulina. Båda satte personbästa och Paulina tog dessutom startrekord. Mio körde in på en 23:e plats och Paulina på en 19:e plats. Mycket bra resultat med tanke på det starka startfältet.

–Jag är nöjd med mina två åk idag men imorgon är det ny tävling och då hoppas jag på ännu bättre åk och tider, säger Paulina Ewald Gröndal.

Europe Cup dag 2

Dag två blev lite tuffare för våra svenska åkare. Mio välte i kurva 13 och Paulina hade bekymmer i kurva 13-15. Det slutade med 23:e plats för Mio och 20:e plats för Paulina till slut.

–Jag tycker att de ska vara riktigt nöjda med sina prestationer. Det här är unga åkare med framtiden för sig och som är ute och lär sig just nu. De har utvecklas enormt bara under de här två veckorna. De ser att de kan ta rygg på några av de bästa åkar i europacupen trots att de är yngre och har mindre erfarenhet. Det ger energi att fortsätta jobbet inför kommande Europe Cup och Junior-EM i Innsbruck, säger Roberth Klarqvist.

Resultat

Resultat Skeleton Damer Europa Cup 2 Sigulda Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Resultat Skeleton Herrar Europa Cup 2 Sigulda Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Resultat Skeleton Damer Europa Cup 1 Sigulda Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Resultat Skeleton Herrar Europa Cup 1 Sigulda Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Publicerad: 2023-01-23

Senast uppdaterad: 2023-01-23

Författare: Roger Strandberg