Gå till innehåll
SWESLIDING
SWESLIDING

Parabob: Trevande säsongsstart för Westin-Viippola i Innsbruck-Igls

En 14:e och en 13:e plats på världscuperna i Innsbruck-Igls samt en 10:e plats på Europamästerskapen blev resultaten från Sebastian Westin-Viippolas säsongsdebut.

Det ville sig inte riktigt i säsongsupptakten för Sebastian Westin-Viipola från Happaranda. Vi har vant oss att leta efter hans namn betydligt högre upp i resultatlistorna än vad som blev fallet när världscup 2, 3 och EM avgjordes i Innsbruck-Igls 26-27 januari.

På den första av de två världscuptävlingarna i Innsbruck-Igls slutade det med en 14 plats av 23 deltagare. Detta efter en rejäl upphämtning i andra åket från den 18:e plats Sebastian hade efter åk 1.

I den andra världscuptävlingen blev det ett fall framåt med en 13:e plats samt en 10:e plats på EM som genomfördes som en tävling i tävlingen med separat resultatlista för europeerna.

- Jag fick inte alls till känslan i Innsbruck men ser fram emot att ta revansch på VM i St. Moritz, säger Sebastian Westin-Viippola.

Härnäst väntar Parabob-VM i St. Moritz 2-3 februari. VM avgörs över två dagar och fyra åk till skllnad från världscup som avgörs i två åk. Nytt för i år är att samtliga idrotter inom IBSF avgörs på ett och samma ställe vid samma tillfällen. VM blir därmed ett häftigt idrottsevent där världens bästa åkare i bob inklusive parabob och skeleton ska koras.

Resultat

Världscup 3 Innsbruck-Igls Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Världscup 4 Innsbruck-Igls Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Europamästerskap Innsbruck-Igls Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Världscup

Totala världscupen 2022/2023 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2023-01-29

Senast uppdaterad: 2023-01-29

Författare: Niclas Bentzer