Gå till innehåll
SWESLIDING
SWESLIDING

Banrodel: Johanna Kohala på Continental Cup i Sydkorea

Söndag den 12 februari körs säsongens sista tävling i Continental Cup för åkare i Youth A klassen. Johanna Kohala tillsammans med förbundskapten Hasse Kohala är på plats i Peyongchang, Sydkorea.

Continental Cup är en nyinrättad tävlingsserie för åkare i klassen Youth A. Tidigare har den klassen tävlat sammtidigt som Juniorklassen i samma anläggning. Men på grund av att det blivit väldigt många åkare att hantera har FIL beslutat att dela på klasserna.

Säsongens sista tävling genomförs i OS-arenan 2018 Alpensia Sliding Center. Banan består av 16 kruvor och mäter 1659 meter i längd från herrstart. En helt ny bana för Johanna.

– Banan är bra och Johanna har i stort löst knutarna i banan. Sista passen innan tävlingen fokuserar vi på positionen och då kommer farten hoppas vi, säger förbundskapten Hasse Kohala.

– Det är bara bra här i Sydkorea. Häftigt att få se en annan världsdel än Europa. Banan är speciell och har sina svårigheter men jag tycker absolut om den. Det mest spännande mer än träning är när vi åkte på utflykt till ett tempel och en närliggande stad, säger en glad Johanna Kohala.

Denna tävling är också en förberedelse för kommande Ungdoms-OS som genomförs i Sydkorea 2024. Där hoppas vi att Johanna kommer att få möjlighet att delta.

Stort lycka till!

Program

Söndag 12 februari

01.30 (9.30 lokal tid Sydkorea) Banrodel Continental Cup - Youth A Peyongchang

Följ tävlingen live

Länk till livestream Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Resultat

Resultat Continental Cup - Youth A Peyongchang Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2023-02-10

Senast uppdaterad: 2023-02-10

Författare: Niclas Bentzer