Gå till innehåll
SWESLIDING
SWESLIDING

Alpinrodel: Deltävling 3 och 4 i Bålsta och Borlänge

Så har alpinrodelcirkusen tag sig ner till sydligare breddgrader, närmare bestämt Bålsta och Borlänge. Både backarna bjöd på finfina förhållanden och tack vare ett helt kompani scouter blev den öppna klassen till bredden fylld i Bålsta.

Bålsta

Värd för kvällen var Bålsta Alpina och arrangör Skärgårdens Rodel och Kälkklubb. Tidtagaransvarig Anders Söderberg att vi håller traditionerna levande så att stöket med tidtagningen fortsatte. Men det var så klart inget som hindrade tävlingen.

Dock var det en bunt åkare som inte fullföljde åken. Detta gjorde att damklassen hade två som fullföljde tävlingen. Eva Gustafsson, Umeå Rodelklubb segrade i damklassen på en mycket fin sammanlagd tid på 44,65 sekunder. Två blev Carina Solhag, Borlänge Rodelklubb. I herrklassen var det bara en enda person, Johan Ahlberg - Skärgårdens Rodel och Kälkklubb, som fullföljde båda åken och stod därmed som segrare.

Borlänge

Alpinrodel Cup 4 tillika Svealandsmästerskapet i Alpinrodel hade totalt färre deltagare än Bålsta men dock fler fördelade till tävlingsklasserna. Nybrobacken var värd och Borlänge Rodelklubb arrangerade. Efter inställd tävling förra året blev det nu en ganska trivsam tillställning.

I damklassen var Maria Renström - Skellefteå Rodelsällskap klart överlägsen. Faktum är att hon hade bäst totaltid av alla: 1:13,24. Maria vann före Eva Gustafsson - Umeå Rodelklubb och på bronsplats körde Carina Solhag - Borlänge Rodelklubb in. Carina blir även Svealandsmästare i damklassen.

Herrklassen dominerades totalt av åkare från Borlänge Rodelklubb. Snabbast av alla var Albert Holton med en totaltid på 1:14,24. Martin Udden körde in strax efter på silverplats och hade skaplig marginal till bronsmedaljören Victor Larsson. Albert Holton blev alltså Svealandsmästare i herrklassen.

Nu blir det en helgs vila innan nästa deltävling i Alpinrodel Cup körs i Persåsen på Kälksportens dag 26 februari!

Resultat

Alpinrodel Cup 4 Borlänge Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Svealandsmästerskap Alpinrodel Borlänge Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Alpinrodel Cup 3 Bålsta Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2023-02-13

Senast uppdaterad: 2023-02-13

Författare: Roger Strandberg