Gå till innehåll
SWESLIDING
SWESLIDING

Skeleton: 17:e och 21:a plats för Paulina och Mio i Innsbruck dag 1

Skeletonåkare startar

Första Europe Cup-tävlingen i Innsbruck är till handlingarna och Paulina Ewald Gröndal körde in på en fin 17:e plats efter att ha kvalificerat sig till andra åket via en 15:e plats. Mio Olsson Klarqvist hamnade precis utanför topp 20 (endast de 20 första får åka andra åket). Men ändå en mycket fin 21:a plats av 29 åkare är mycket bra i den här konkurrensen.

–Jag är mycket stolt över Paulina och Mio. Än en gång presterar de bäst när det gäller. Paulina gör en stabil insats med ett riktigt bra första åk men lite för dålig starttid. I andra taggade hon och bättrade på starten med en tiondel men gjorde istället fler misstag i åkningen. Mio förbättrar sig från träning med en hel sekund. Han känner dock att han har mer att ge och det blev nervös väntan för om det skulle räcka till topp 20. Tyvärr saknas det en tiondel för det andra åket. Nu har vi lite att göra på våra medar till imorgon och hoppas på än mer framskjutna placeringar, säger Team manager Roberth Klarqvist.

Resultat

Resultat Europe Cup Damer 16 februari Innsbruck, Igls Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Resultat Europe Cup Herrar 16 februari Innsbruck, Igls Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Nu laddar Paulina och Mio om för fredagens Europe Cup som dessutom är Europeiska Mästerskapen för Juniorer. Mer info kommer.

Publicerad: 2023-02-16

Senast uppdaterad: 2023-02-16

Författare: Roger Strandberg