Gå till innehåll
SWESLIDING
SWESLIDING

Skeleton: Mio tog hem en 4:e plats och Paulina en 7:e plats i Junior-EM U20

pristagare och två som tittar på alper med sweden på ryggen

That´s a wrap för skeletonåkarnas internationella säsong. Helgen slutade med en fjärdeplats i Junior-EM U20 för Mio Olsson Klarqvist. I Junior-EM blev det en 14:e plats och i Europe Cup en 23:e plats. För Paulina Ewald Gröndal blev det 7:e plats i Junior-EM U20 och 14:e plats i Junior-EM samt en 17:e plats i Europe Cup. Både Mio och Paulina har utvecklats otroligt den här säsongen.

- Vi visste att banan i Igls är en klassisk glidarbana där starten är otroligt viktig. Man brukar säga att för varje tiondel man kapar i starten ger tre tiondelar i mål. Vi visste att det skulle bli tufft då vi möter väldigt många bra startare, säger Team manager Roberth Klarqvist.

- Paulina gjorde verkligen vad hon kunde och satte personligt rekord i starten och nådde upp i högre topphastighet än bronsmedaljören i EC. Hon är en otroligt duktig skeletonåkare bevisar hon ännu en gång. Dock är starten hennes akilleshäl. Mio har inte hunnit lära sig att åka så många banor än och har mest tränat i banor med högt tryck och hastighet i. Mio har därför inte riktigt lärt sig hur mycket man måste slappna av och hur lätta styrningarna måste vara i dessa typer av banor. Han har dessutom sin lätta kroppsvikt emot sig då han tillsammans med kälken inte ens når upp till tresiffrigt. Detta gör att han inte riktigt når den topphastighet som krävs för att få topplaceringarna, berättar Roberth.

Säsongen har ändå gått som planerat för åkarna där målet var bland annat att öka antalet åk med 30 procent samt lära sig bemästra banan i Sigulda. Och redan nu börjar teamet att planera säsongsupplägget till hösten.

Nu återstår bland annat tävling i Hammarstrand och Lillehammer innan säsongen är över.

Resultat Junior-EM skeleton 17 februari Innsbruck


Herr skeleton Junior-EM U20 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Herr skeleton Junior-EM Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Herr skeleton Europe Cup Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Dam skeleton Junior-EM U20 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Dam skeleton Junior-EM Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Dam skeleton Europe Cup Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Publicerad: 2023-02-17

Senast uppdaterad: 2023-02-17

Författare: Roger Strandberg