Gå till innehåll
SWESLIDING
SWESLIDING

Alpinrodel: Alpinrodel Cup deltävling 5 i Persåsen

Glada alpinrodelåkare

Den femte deltävlingen i Alpinrodel Cup bjöd på ett litet men snabbt startfält. Platsen var Persåsbacken och arrangör Persåsens Skid- och Kälkklubb.

Dagen bjöd på härligt vinterväder där vårvintern verkligen hängde i luften. Banan var en av de bättre då grunden var hård med en lagom mängd trampad nysnö som översta lager. Därmed också en skaplig snabb bana. Trots den sydliga breddgraden dominerades startfältet av Skellefteå rodelsällskap som också lade vantarna på medaljplatserna. Detta trots heroiskt kämpande av hemmaklubbens Markus Danielsson.

Dagens herrvinnare, och totalsnabbast, blev Gusten Svedberg. Inte illa med tanke på att han precis gått upp i herrklassen. Dagens damvinnare blev Mia Renström kanske inte lika förvånande då hon var ensam i klassen. Men ingen skugga ska falla över det eftersom hon hade tredje bästa totaltid. Stort TACK till alla deltagare, arrangörsklubben och Mia Renström som styrde upp tävlingen.

Nu blir det några veckors vila innan Alpinrodel Cup avslutas i Älvsbyn med de två sista deltävlingarna samt SM 18-19 mars. Missa inte det!

Resultat

Alpinrodel Cup deltävling 5 Persåsen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2023-02-27

Senast uppdaterad: 2023-02-27

Författare: Roger Strandberg