Gå till innehåll
SWESLIDING
SWESLIDING

Banrodel: Säsongsavslutning av världscupen

Det blev en riktig smällkaramell under sista världscuptävlingen för säsongen. Inte mindre än tre stycken svenska åkare kom till start (vilket inte hänt sen typ millenieskiftet). Vårt landslag höll flaggan i topp hela vägen in till mål och visat på enorm utveckling.

Nations Cup

Vi börjar väl som vanligt med kvaltävlingen Nations Cup. Svante Kohala slår till med sin andra pallplats för säsongen då han kör in på tredjeplats. Tove överraskar ännu mer med en fjärdeplats vilket är hennes bästa placering i karriären. Som om detta inte var nog så kvalar junioren Rasmus Moberg in till världscupen genom sin 14:e plats. Riktigt bra jobbat av alla tre.

Världscupen

Först ut var Tove under lördagen. Hon satte två bra åk som räckte till en 18:e plats. Det innebär att hon samlade ihop 153 poäng och en total 21:a plats totala världscupen. Svante körde in på 13:e plats vilket innebär att han samlade ihop 181 poäng vilket också räckte till en 21:a plats i totala världscupen. Rasmus körde två jämna åk och slutade på en finfin 24:e plats. Därmed körde han in 17 poäng till totala världscupen och slutade där på 39:e plats.

Mycket bra jobbat av vårt blågula landslag i banrodel. Nu väntar träning innan vi avslutar säsongen i norska Lillehammer där det ska köras Nordic Cup och SM om några veckor.

Resultat

Världscupen banrodel damer totalresultat 2022/2023 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Världscupen banrodel herrar totalresultat 2022/2023 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Världscupen banrodel damer Winterberg 2 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Världscupen banrodel herrar Winterberg 2 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Nations Cup banrodel damer Winterberg 2 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Nations Cup banrodel herrar Winterberg 2 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2023-02-27

Senast uppdaterad: 2023-02-27

Författare: Roger Strandberg