Gå till innehåll
SWESLIDING
SWESLIDING

Alpinrodel: Dags för SM i alpinrodel 18-19 mars

Helgen 18-19 mars är det dags att göra upp om de attraktiva SM-tecknen i alpinrodel. Dessutom körs de två sista (och därmed finalen) i Alpinrodel Cup. Trodde du att det inte kunde bli större än så? Det kan det för under lördagen körs dessutom Norrlandsmästerskapen.

Platsen är Kanisbacken i Älvsbyn och det är premiär för alpinrodel i den backen. Därför känns det extra skönt att vi börjar med Alpinrodel Cup del 6 och Norrlandsmästerskap under lördagen 18 mars. Det blir liksom lite träning innan "le Grande Finale". SM avgörs söndag 19 mars mästerskapstävlingen fungerar även som deltävling 7 i Alpinrodel Cup.

Mer info SM i alpinrodel

Mer info Alpinrodel Cup

Alpinrodel Cup 6 + Norrlandsmästerskap

Var: Kanisbacken, Älvsbyn

När: Lördag 18 mars

Tid: Första start klockan 13.30, åk två direkt efter

Länkar:

Inbjudan till Alpinrodel Cup 6 Älvsbyn Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Startlista Alpinrodel Cup 6 Älvsbyn Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

SM i alpinrodel + Alpinrodel Cup 7

Var: Kanisbacken, Älvsbyn

När: Söndag 19 mars

Tid: Första start klockan 11.30, åk två direkt efter

Länkar:

Inbjudan till SM i alpinrodel Älvsbyn Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Startlista SM i alpinrodel Älvsbyn Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Och om vi tar pulsen på känslan inför SM så är det väl så att Luna Wiklund, Skellefteå Rodelsällskap, får finna sig i att vara favorit på damsidan. De tävlingar hon kört sedan SM förra året har hon vunnit ganska övertygande. Men Mia Renström, Skellefteå Rodelsällskap, är den som kopplat greppet om Alpinrodel Cup då Luna inte kört de senaste tävlingarna. Och går det verkligen att räkna bort Tove Olofsson, Umeå Rodelklubb, som vunnit alla SM i alpinrodel utom två?

På herrsidan har Christoffer Magnusson, Skellefteå Rodelsällskap, seglat upp som favorit men i Persåsen susade Gusten Svedberg, Skellefteå Rodelsällskap, in på förstaplats. Gusten som gick upp i seniorklassen just vid den tävlingen kan mycket väl bli en hård nöt att knäcka. I Älvsbyn väntar en hel svärm av klubbkamrater som också vill vinna och dessutom regerande mästaren Christopher Fladvad, Umeå Rodelklubb.

Men allt är ju inte bara Skellefteå och Umeå. Även Skärgårdens Rodel- och Kälkklubb kommer att blanda sig i leken. Med tanke på att de tog hem alla medaljer i förra helgen SM i banrodel så lär de knappast ge sig utan kamp.

Välkommen till SM i alpinrodel 2023 i Älvsbyn

 

Publicerad: 2023-03-15

Senast uppdaterad: 2023-03-15

Författare: Roger Strandberg