Gå till innehåll
SWESLIDING
SWESLIDING

Alpinrodel: Slaget om Vitberget, Skellefteå, 11 februari

Dags för säsongens första alpinrodeltävling: Slaget om Vitberget i Skellefteå. Eftersom det inte blev någon Alpinrodel Cup i år slog Skellefteå Rodel och Hammarstrands Rodelklubb ihop sina påsar och gjorde en minicup.

Cupen heter Rodelslaget och lite av vitsen med tävlingen är att utmana åkarna med olika banor som passar olika körstilar. Den första deltävlingen (som körs 11 februari på Vitberget i Skellefteå) är en traditionell alpinrodeltävling, medan den andra deltävlingen (Hammarstrand 2 mars,) är en sportrodeltävling.

– Nu kanske någon frågar sig vad en sportrodeltävling är? Det är helt enkelt när man kör rodel på en led eller stakad bana istället för en storslalomtävling med portar som vi är vana vid alpinrodeltävlingar. Vår tävling kommer att köras på vår naturbana vilket ger en särskild känsla när du swischar fram nån meter från träden, säger Roger Strandberg från Hammarstrands Rodelklubb.

I Vitbergsbacken blir det alltså traditionell alpinrodelbana med Mia Renström, Skellefteå rodel, som tävlingsledare. Skellefteå rodel är den klart ledande klubben när det gäller alpinrodel och under helgen får de förstärkning från Hammarstrands Rodelklubb.

– Vi är vana att samarbeta med Hammarstrands Rodelklubb och därför känns det extra roligt att vi kunde få till en cup tillsammans, säger Enar Nordvik som är ordförande för Skellefteå rodel.

Mer information om Rodelslaget.

Mer information, tider och anmälan till Slaget om Vitberget. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2024-02-04

Senast uppdaterad: 2024-02-05

Författare: Roger Strandberg