Gå till innehåll
SWESLIDING
SWESLIDING

Skeleton: Rapport från träningsläger i Lillehammer

Helgen 2-4 februari var vårt skeletongäng på träningsläger i Lillehammer, Norge. Vår förbundskapten Roberth Klarquist rapporterar från lägret.

Då var det dags för skeletonläger nr 4 för våra nya talangfulla åkare!

På plats hade vi med Anton Bergström, Mira Österlund och Irma Wahlander som varit i Lillehammer från start denna säsong. Wilhelm Ekensskär blev inte heller avskräckt från sitt förra läger så han stod på startlinjen igen. Ny för denna gång var Avestasonen Isac Söder som fick lära känna sporten helt från grunden. Isac är en aktiv fotbollspelare som också spelat mycket ishockey. Med sig hade de landslagsåkaren Mio Klarquist som är tillbaka efter sin fina placering i U20-VM i just Lillehammer.

Både Isac och Wilhelm åkte stundtals riktigt bra men fick också ta smaka på baksidan av denna idrott som finns innan man behärskar den fullt ut. Några skrapsår och blåmärken fick de med sig hem men trots det var det stora leenden på läpparna när nya personliga rekords slogs.

Anton har varit en aktiv åkare och har inte enbart åkt när vi haft läger. Anton har själv åkt till banan så fort möjlighet givits och det märks att han har ca 20 åk mer i kroppen än sina kamrater. Det märks också att han är van med fart och g-krafter och han gör helt otroliga tider i banan redan nu. Kanske går det lite för fort framåt för när alla kurvor sitter blir tajmingen en helt annan, varför det ibland blir några åk på ryggen också. Starttiderna börjar se bra ut trots att vi aldrig tränat starter – vilket bådar gott!

Irma och Mira som båda kommer från truppgymnastiken har ett pannben som ingen annan kan mäta sig med. De gör enorma framsteg och tränar båda från högsta starthöjden. När man är en ny åkare är det vanligt att man blandar och ger lite. Ibland går det fort och nästa åk samlar man på sig nya blåmärken. Men det verkar inte bekomma dessa tjejer riktigt, de reser sig upp igen och kastar sig på kälken. Som ledare får jag för första gången känslan av att jag måste kliva in och be dem vila lite.

Dessa fina människor börjar bygga något nytt, ett lag. En samling människor som peppar och triggar varandra. Det är så vi ska utvecklas, tillsammans. Tillsammans mot något riktigt stort.

Publicerad: 2024-02-05

Senast uppdaterad: 2024-02-05

Författare: Mattias Hadders