Gå till innehåll
SWESLIDING
SWESLIDING

Banrodel: Rapport från världscupen i Sigulda

Svante Kohala hade en fantastiskt bra helg under världscupshelgen i Sigulda.

Tävlingarna startade redan på fredagen med Nations Cup. Svante visade att formen fortsatt var på plats när han åkte in på en andra plats och därmed kvalade in till världscupen. Herrarnas tävlingar genomfördes under söndagen 25 februari och Svante gjorde två åk, han noterade 48.580 (13) i det första och 48.341 (12) i det andra. Topphastigheten noterades till hela 123,63 km/tim och han var + 1.271 sekunder bakom segraren Felix Loch (Tyskland). Svantes placering är det bästa han noterat i världscupsammanhang.

Svantes egna tankar om framgångarna:

– Jag är såklart väldigt nöjd med min prestation och känner att formen har varit stigande från vecka till vecka. Sen har vi haft väldigt bra träningsdagar här i Sigulda och det känns som att det går fort. Det ska bli väldigt kul att få köra här nästa helg med.

Förbundskapten Hasse Kohala fyller i:

– Vi gjorde ett val att stå över världscupen under hösten och slutet av 2023 för att fokusera på träning. Ett av lägren var i Sigulda, så det är klart att vi har dragit lärdomar från banan.

Även Tove Kohala och Rasmus Moberg tävlade under helgen.

Tove gjorde en bra Nations Cup där hon blev hon blev 5:a, men under världscupen så slutade det med en vurpa och det blev därför ingen slutplacering.

Rasmus (som är junior och ute för att dra lärdomar och skaffa erfarenhet) slutade på en fin 11:e plats under Nations Cup och på en 27:e plats i världscupen.

Vårt landslag i banrodel stannar kvar i Sigulda för att köra världscupsfinalen.

Samtliga resultat från helgen i Sigulda. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Foto: FIL /Mareks Galinovskis

Publicerad: 2024-02-26

Senast uppdaterad: 2024-02-26

Författare: Mattias Hadders