Gå till innehåll
SWESLIDING
SWESLIDING

Alpinrodel: Favoriterna höll för trycket vid SM i Luleå

Det blev favoritsegrar både i dam- och herrklassen. Luna Wiklund, Skellefteå Rodelsällskap, tog hem sitt tredje SM-guld på raken och Gusten Svedberg, Skellefteå Rodelsällskap, slog till med dagens snabbaste tider.

SM-veckan vinter i Luleå/Boden gjorde skäl för namnet med ymnigt snöfall som uppladdning för tävlingen. Löst i backen och kort bana gjorde att utrymmet för misstag var lika med noll. Men det blev ändå en både jämn och spännande SM-tävling i Ormbergsbacken i Luleå. Skellefteå Rodelsällskap stod för värdskap för tävlingen och passade på att plocka hem varenda SM-medalj.

Från vänster: Signe Nordvik, Luna Wiklund, Maria Renström

Från vänster: Signe Nordvik, Luna Wiklund, Maria Renström

Damklassen

Luna Wiklund, Skellefteå Rodelsällskap, gav sig själv en riktigt bra födelsedagspresent då hon tog hem sitt tredje raka SM-guld. Klubbkompisen Signe Nordvik bjöd upp till riktigt hård kamp då hon efter första åket var endast fyra hundradelar efter. Ett något långsammare andra åk räckte till en finfin silvermedalj. På bronsplats körde tävlingsledaren Maria Renström in. Även Maria tävlar för Skellefteå Rodelsällskap.

1. Luna Wiklund - Skellefteå RS - 40.28
2. Signe Nordvik - Skellefteå RS - 40.74
3. Maria Renström - Skellefteå RS - 43.00

Från vänster: Christoffer Magnusson, Gusten Svedberg, Anton Magnusson

Herrklassen

Gusten Svedberg, Skellefteå Rodelsällskap, har konstant satt de snabbaste tiderna vid de senaste tävlingarna. SM i alpinrodel var ingen skillnad då han satte de två snabbaste tiderna och var den enda som tog sig in under 19 sekunder. Christoffer Magnusson, Skellefteå Rodelsällskap, vann totalen i Alpinrodel Cup förra säsongen men det har aldrig riktigt gått bra i SM. Med dagens silvermedalj är den förbannelsen bruten. På bronsplats körde förra årets SM-mästare Anton Magnusson, Skellefteå Rodelsällskap, in.

1. Gusten Svedberg - Skellefteå RS - 37.42
2. Christoffer Magnusson - Skellefteå RS - 38.39
3. Anton Magnusson - Skellefteå RS - 39.75

Kälkfamiljen

Kälkfamiljen

Trots den snöiga väderleken var det gott humör och mycket välordnad tävling. Stort tack till tävlande, ledare, publik och våra fantastiska funktionärer. Ett stort tack även till Luleå Alpina för ett helt underbart värdskap i anläggningen.

Resultat

Komplett resultat SM i alpinrodel 2024 Pdf, 116.3 kB.

Mer info om SM i alpinrodel 2024

 

Publicerad: 2024-03-23

Senast uppdaterad: 2024-03-23

Författare: Roger Strandberg