Gå till innehåll
Svenska Skridsko- kälk- och rullidrottsförbundet
Svenska Skridsko- kälk- och rullidrottsförbundet

Försäkringar

Föreningsförsäkring


RF Föreningsförsäkring Bas

I och med medlemskapet i SweSports omfattas föreningar av RF:s Föreningsförsäkring Bas hos Folksam utan extra kostnad. Här omfattas alla ideella förtroendevalda, ledare, funktionärer, tränare och domare då de utför uppdrag åt föreningen. Försäkringen omfattar även andra som tillfälligt utför ideellt uppdrag åt föreningen, även personer som inte är medlemmar.

RF Föreningsförsäkring Bas innehåller:

  • Ansvarsförsäkring
  • Utökat ansvar
  • Styrelseansvarsförsäkring
  • Förmögenhetsbrottsförsäkring
  • Rättsskyddsförsäkring
  • Patientförsäkring
  • Olycksfallsförsäkring för ideella ledare, funktionärer och domare.
  • Kristerapi

Läs mer om RF:s Föreningsförsäkring Bas på Folksams hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Råd och Vård för idrottsskador

Ta kontakt med Folksam för att bedöma och anmäla idrottsskador.


020 - 44 11 11

Utökat försäkringsbehov

För föreningar som har ett försäkringsbehov utöver det som omfattas av Föreningsförsäkring Bas har möjlighet att teckna tilläggsförsäkringar via Folksam. Exempelvis om föreningen har behov av att försäkra byggnader, idrottsutrustning eller teknisk utrustning.

Läs mer om utökat försäkringsskydd hos Folksam Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Olycksfallsförsäkring

För medlemmar i förening ansluten till SweSports finns det, via Folksam, försäkring mot olycksfallsskador som inträffar i samband med i tävlings- och motionsarrangemang, organiserad träning, idrottsskola, läger, ledarledda turer, andra friluftslivsarrangemang eller prova-på verksamhet i rekryteringssyfte anordnat av förbundet, distriktsförbund eller anslutna föreningar.

Om en aktivitet sker på annan ort än hemorten (även utomlands), gäller försäkringen också under resor och vistelse i samband med denna.

I olycksfallsförsäkringen ingår även tjänsten Råd och Vård för Idrottsskador. Det innebär att du kan komma i kontakt med fysioterapeut och läkare för att få hjälp och stöttning för att förebygga, behandla och anmäla idrottsskador.

Läs mer om SweSports olycksfallsförsäkring hos Folksam Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Licensförsäkring Träning och tävling

Alla som ska delta i tävlingar sanktionerade av SweSports ska ha en giltig licens, oavsett ålder. Licensen innebär förutom möjligheten att delta i tävling även att den aktive omfattas av olycksfallsförsäkringen.

Även den som inte tävlar utan endast tränar i förening bör/kan teckna en licens för att omfattas av olycksfallsförsäkringen.

Läs mer om licens

Friluftslivsförsäkring

Friluftslivsförsäkringen omfattar alla medlemmar inom förening ansluten till SweSports där föreningen betalat in försäkrignspremie till förbundet.

Försäkringen gäller vid ledarledda långfärdsskridskoturer och andra friluftsevenemang. Försäkringen gäller även vid iskunskapskurser med plurrning under ledares uppsikt.

Premien för kalenderåret 2022 ligger på 12 kr per försäkrad person och år.

Försäkringen teckas enligt följande:

  • Föreningen meljar info@swesports.org och meddelar antal personer som ska försäkras samt vilken förening det gäller. Ni behöver inte ange vilka personer som ska försäkras.
  • Föreningen betalar in försäkringsbeloppet till förbundet på BG 696-5297

Ungdomsförsäkring

Samtliga ungdomar upp till och med kalenderåret de fyller 14 år och som är medlem i förening ansluten till SweSports omfattas av olycksfallsförsäkringen.

Publicerad: 2022-08-17

Senast uppdaterad: 2023-12-18

Författare: Roger Strandberg

Sofia Isaksen

Verksamhetskoordinator