Gå till innehåll
Svenska Skridsko- kälk- och rullidrottsförbundet
Svenska Skridsko- kälk- och rullidrottsförbundet

Utvecklingsmodellen

Utvecklingsmodell_SweSports

Utvecklingsmodell_SweSports

SweSports utvecklingsmodell för träning-, tävling- och aktivitetsverksamhet

SweSports består av elva olika idrotter inom Skating (skridsko), Sliding (kälk) och Rolling (rull). Som ett stöd för att utveckla verksamheten i föreningar och på förbundsnivå har förbundet tagit fram en generell utvecklingsmodell samt utvecklingsmodeller för respektive idrottsområde (som alla bygger på den generella grundmodellen).

SweSports utvecklingsmodell är övergripande för alla våra idrotter och består av sju steg. De olika stegen i modellen följer samma struktur och progression men där det finns en flexibilitet att röra sig mellan de olika stegen.

Du välkomnas in i verksamheten i steg 1 och 2 och utvecklar dig vidare inom träning och tävling i steg 3 och 4. Steg 5, ”tävlingsspåret”, är för högpresterande dvs. för dig som vill satsa på elitnivå.

Steg 6 är för dig som vill fortsätta tävla och träna men kanske inte göra en satsning på elit. Steg 7 handlar om Idrott hela livet – antingen som aktiv utövare och motionär eller att vara del i våra idrotter som ledare, tränare eller funktionär.

SweSports Utvecklingsmodell Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. ligger till grund för de specifika utvecklingsmodellerna för våra tre idrottsområden. Du hittar dessa under fliken Dokumentbank eller via länkarna nedan:

Skating Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. (Long Track Speed Skating, Short Track Speed Skating och långfärdsskridsko/maratonåkning).

Sliding Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. (rodel, skeleton, bob, alpinrodel, naturrodel och sledcross).

Rolling Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. (inline och Roller Derby).


Publicerad: 2022-08-17

Senast uppdaterad: 2023-09-21

Författare: Roger Strandberg