Gå till innehåll
SWESKATING
SWESKATING

Sanktionsansökan

För att få en nationell tävling godkänd av SweSports måste först arrangören skicka in en sanktionsansökan. I sanktionsansökan ska det framgå vart tävlingen arrangeras, vilka klasser, distanser och tidpunkt. Likaså vem som är tävlingsledare för tävlingen.

Sanktionsansökan ska vara inskickad senast två veckor innan första tävlingsdag. Föreningen får ett besked av förbundets ansvarige för nationell tävlingsverksamhet om sanktionsansökan har blivit godkänd eller behöver kompletteras.
Därefter publiceras tävlingen i tävlingskalendern.

Om du som aktiv hittar en tävling i kalendern så vet du att tävlingen sanktionerad, vilket innebär att tävlingslicensen gäller fullt ut. Samtliga resultat och eventuellt rekord som noteras kommer att godkännas och publiceras på vår resultatsida.

Att arrangera en internationell tävling i Sverige kräver en sanktionsansökan och godkännande av Internationella Skridskounionen (ISU). Det innebär att man som förening behöver skicka in en sanktionsansökan om att få arrangera en internationell tävling senast 15:e maj. När tävlingen har blivit godkänd publiceras den i ISU´s aktivitetskalender Länk till annan webbplats..

Ladda ned blanketten om sanktionsansökan Pdf, 93.4 kB, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2022-08-28

Senast uppdaterad: 2022-11-16

Författare: Roger Strandberg