Gå till innehåll
SWESLIDING
SWESLIDING

Skeleton: Rapport från junior-VM

I söndags arrangerades junior-VM i skeleton och vår åkare Mio Klarqvist slutade på en fin 6:e plats.

Vi har fått en rapport från förbundskapten Roberth Klarquist från söndagens tävling:

– Mio har under hela hösten och vintern valt att i huvudsak fokusera på junior-VM. Hård träning och noggrant arbete med material och åklinjer brukar sällan vara roligt, men Mio har kämpat envist för att denna tävling skulle bli den då allt skulle falla på plats.

Tävlingsdagen lämnade inget åt slumpen med förberedelser kvällen innan: sömn, planerad kost och aktiveringsövningar. Mio startade som åkare 22 och direkt i starten satte han säsongsbästa. Mellantiderna skvallrade om ett nytt personligt rekord – det var ett riktigt snabbt åk!

– Som coach blev rädslan att det gick så fort att tajmingen längre ner i banan skulle påverkas, men Mio höll ihop det hela vägen och satte ett otroligt personligt rekord med hela sju tiondelar.

Efter första åket låg Mio på en delad 5:e plats och var otroligt nöjd, samtidigt som han laddade om inför sitt andra åk. Även här gick det riktigt bra och mellantiderna var nästan lika bra som i första åket. Trots ett misstag i kurva 13, där han tappade 0,5 sekunder, var det hans bästa åk i karriären. Bästa tid på 53:75 vid 18 års ålder och en 6:e plats i JVM U20-klassen (med två år kvar som U20-atlet) vittnar om Mios potential och att hans hårda arbete lönat sig.

Mio säger själv att junior-VM var en otroligt rolig upplevelse:

– Från det att jag spang iväg och slängde mig på kälken så hade jag en bra känsla och kände mig som ett med banan, kälken och isen. Så gott som allt satt precis som jag hade tänkt. Nu kommer jag fortsätta träna och sen har jag siktet inställt på Nordic Cup!

Förbundskapten Roberth fortsätter:

– Den här prestationen hade aldrig varit möjligt utan det stöd och uppbackning som vi fått från vårt förbund, Rasmus och Linus Ottosson samt Per-Anders Von Scheele Öppnas i nytt fönster. under hela upplägget.

Samtliga resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2024-01-09

Senast uppdaterad: 2024-01-09

Författare: Mattias Hadders