Gå till innehåll
Svenska Skridsko- kälk- och rullidrottsförbundet
Svenska Skridsko- kälk- och rullidrottsförbundet

Utvecklingsmodell

SweSports utvecklingsmodell är övergripande för alla våra idrotter och består av sju steg. De olika stegen i modellen följer samma struktur och progression men där det finns en flexibilitet att röra sig mellan de olika stegen.

Du välkomnas in i verksamheten i steg 1 och 2 och utvecklar dig vidare inom träning och tävling i steg 3 och 4. Steg 5, ”tävlingsspåret”, är för högpresterande dvs. för dig som vill satsa på elitnivå.

Steg 6 är för dig som vill fortsätta tävla och träna men kanske inte göra en satsning på elit. Steg 7 handlar om Idrott hela livet – antingen som aktiv utövare och motionär eller att vara del i våra idrotter som ledare, tränare eller funktionär.

Du hittar våra utvecklingsmodeller via länkarna nedan:

SweSports Utvecklingsmodell Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. ligger till grund för de specifika utvecklingsmodellerna som sedan finns framtagna för för våra tre idrottsområden.

Skating Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. (Long Track Speed Skating, Short Track Speed Skating och långfärdsskridsko/maratonåkning).

Sliding Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. (rodel, skeleton, bob, alpinrodel, naturrodel och sledcross).

Rolling Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. (inline och Roller Derby).

Publicerad: 2023-06-19

Senast uppdaterad: 2024-01-18

Författare: Anne Österberg