Gå till innehåll
Svenska Skridsko- kälk- och rullidrottsförbundet
Svenska Skridsko- kälk- och rullidrottsförbundet

Digital utbildning utvecklingsmodellen

Utvecklingsmodell_SweSports

Utvecklingsmodell_SweSports

Under våren 2024 genomförs ett pilotprojekt med utvecklingsmodellen i samarbete med IK Wega där ledare och aktiva kommer skapa filmer och texter för en digital utbildning i SweSports utvecklingsmodell. planerat utbildningsprojekt i början av 2024.

SweSports utvecklingsmodell är övergripande för alla våra idrotter och består av sju steg. De olika stegen i modellen följer samma struktur och progression men där det finns en flexibilitet att röra sig mellan de olika stegen.

Du välkomnas in i verksamheten i steg 1 och 2 och utvecklar dig vidare inom träning och tävling i steg 3 och 4. Steg 5, ”tävlingsspåret”, är för högpresterande dvs. för dig som vill satsa på elitnivå. Steg 6 är för dig som vill fortsätta tävla och träna men kanske inte göra en satsning på elit. Steg 7 handlar om Idrott hela livet – antingen som aktiv utövare och motionär eller att vara del i våra idrotter som ledare, tränare eller funktionär.

SweSports utvecklingsmodell Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. ligger till grund för de specifika utvecklingsmodellerna för våra tre idrottsområden. Du hittar dessa under fliken Dokumentbank

Publicerad: 2024-04-19

Senast uppdaterad: 2024-04-19

Författare: Olle Söderberg